08:21 01.11.2018

Верховний суд розгляне три позови з вимогою скасувати постанову щодо Томосу

2 хв читати
Верховний суд розгляне три позови з вимогою скасувати постанову щодо Томосу

Верховний суд розгляне три позови з вимогою скасувати постанову про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія стосовно надання Томосу про автокефалію православній церкві, повідомляє прес-служба державної судової адміністрації.

"Верховний Суд розгляне кілька позовів до Верховної Ради України про визнання протиправною та скасування постанови від 19 квітня 2018 "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православній Церкві в Україні", - йдеться в повідомленні на сайті Судової влади України в середу.

Станом на 30 жовтня 2018 року в провадженні суду є три однакових позовних заяви від різних позивачів. У прес-службі відзначили, що дві з них будуть розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін на підставі наявних матеріалів у термін, встановлений ст.258 Кодексу адміністративного судочинства України, тобто не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Серед позивачів у цих справах вказані "Релігійна громада Української православної церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая бердянської єпархії міста Бердянська Запорізької області" та Городницький Свято-Георгіївський чоловічий ставропігійний монастир.

Провадження у цих справах відкриті 8 і 9 жовтня.

"Ще одна справа призначена до розгляду в судовому засіданні за повідомленням (викликом) сторін на 27 листопада 2018, 10.30", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент П.Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати Томос щодо єдиної помісної Православної церкви в Україні, і закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА