14:31 01.11.2018

Міжнародні експерти готові моніторити процес відбору суддів до ВАКС

1 хв читати

Міжнародні донорські організації виступають за участь у процесі відбору кандидатів у судді Вищого антикорупційного суду України (ВАКС) для забезпечення неупередженості проведення конкурсу.

На прес-конференції в четвер у Києві старший федеральний суддя США, голова організації Integrity Initiatives International Марк Л.Вулф висловив сподівання на те, що антикорупційний суд в Україні буде створено і він почне функціонувати повною мірою.

Він розповів, що в Києві зустрічався з членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів. "У нас була тривала дискусія щодо того, якими мають бути якості судді антикорупційного суду", - сказав він.

М.Вульф повідомив, що участь міжнародних експертів у процесі відбору суддів на рівні моніторингу об'єктивності є важливою умовою формування в Україні нового корпусу антикорупційних суддів.

"Донорська громадськість, особливо міжнародна, виступає за те, щоб брати участь у певній мірі в процесі відбору кандидатів на посади суддів. Представники міжнародних донорів не братимуть участі в цій процедурі безпосередньо, з правом голосу", - зазначив старший федеральний суддя США.

Також, за його словами, міжнародна донорська громадськість виступає за створення попереднього списку з 12 кандидатур, з яких шістьох буде відібрано.

"Сподіваємося, що участь неурядових організацій зменшить ризики потрапляння на ключові посади до антикорупційного суду нечесних людей, людей, які не мають найвищої професійної кваліфікації", - заявив М.Вульф.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА