15:05 01.11.2018

Бойові стрільби на Херсонщині відбуваються в повітряному просторі України з дотриманням норм міжнародного права

2 хв читати
Бойові стрільби на Херсонщині відбуваються в повітряному просторі України з дотриманням норм міжнародного права

Бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої та малої дальності розпочалися в четвер, 1 листопада, на державному полігоні "Ягорлик" у Херсонській області, вони відбуваються виключно в повітряному просторі України з дотриманням усіх норм міжнародного права.

"Бойові стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, із суворим дотриманням усіх норм міжнародного права", - йдеться в повідомленні командування Повітряних сил Збройних сил України на сторінці у Facebook.

У рамках підготовки до бойових стрільб уточнено розміри небезпечної зони виконання пусків у північно-західній частині акваторії Чорного моря, що повністю виключає будь-які загрози, також прораховано ризики та вжито всіх заходів безпеки для забезпечення проведення практичної фази випробувань, уточнено зону обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі (UKD-200 A,B,C). Окрім того, визначено час та висоти заборони використання повітряного простору. Поінформовано МЗС України та надано відповідні заявки й авіаційні сповіщення до Украероцентру.

"Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони у створенні загроз для населення та об’єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно з метою провокації", - прогнозує командування.

До проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація Повітряних сил ЗСУ, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ.

З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів, у рамках проведення випробувань, бойові обслуги підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях - безпілотних літальних апаратах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА