10:48 02.11.2018

Співробітники Google провели акції протесту проти сексуальних домагань

2 хв читати
Співробітники Google провели акції протесту проти сексуальних домагань

Співробітники Google в четвер провели акції протесту під гаслом "За справжні зміни". За даними організаторів, участь взяли тисячі людей з 60% офісів компанії у всьому світі.

Організатори акції оприлюднили відкритого листа, в якому звинуватили керівництво Google в недостатньо енергійній протидії сексуальним домаганням. Вони зажадали змінити чинні правила в компанії.

У штаб-квартирі Google в каліфорнійському Маунтін-В’ю на спеціальній акції зібралися тисячі співробітників. Протести також відбулися в офісах Google у Нью-Йорку, Дубліні, Лондоні, Цюриху, Берліні та Сінгапурі. У кожному випадку акція протесту починалася об 11:10 за місцевим часом.

"На жаль, відсутністю дієвих заходів керівництво показало, що наша безпека не є пріоритетом", - заявили учасники заходів.

Вони також закликали до гендерної рівності в Google, наголосивши, що лише 30% співробітників компанії становлять жінки, а на керівних посадах їх ще менше - 25%.

Минулого тижня The New York Times опублікувала статтю, в якій розповідалося про численні випадки сексуального шантажу та залякування, а також про спроби керівництва Google приховати ці порушення. Зокрема, NYT описувала історію топ-менеджера Енді Рубіна, якого обвинуватили в домаганнях. Він покинув компанію в 2014 році, отримавши на виході $90 млн. У Google заперечують, що такі виплати мали місце.

Раніше глава Google Сундар Пічаї повідомив, що через обвинувачення в сексуальних домаганнях компанія звільнила 48 співробітників. У четвер у відповідь на виступи співробітників він сказав: "Такі моменти показують, що ми не завжди все робимо правильно, тому ми рішуче налаштовані змінити ситуацію на краще".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА