13:38 04.11.2018

Порошенко вимагає від правоохоронців зробити все можливе для знаходження і покарання вбивць Гандзюк

3 хв читати
Порошенко вимагає від правоохоронців зробити все можливе для знаходження і покарання вбивць Гандзюк

Президент України Петро Порошенко підтвердив смерть в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк та висунув вимогу до правоохоронців знайти винуватців її загибелі.

"Щойно мені повідомили, що активістка Катерина Гандзюк, проти якої було скоєно напад нелюдем, який (її – ІФ) облив кислотою. Вона на жаль померла в лікарні", – сказав він на церемонії відкриття Центру української громади ГО "Українська родина" в турецькій Анталії у неділю вдень.

Глава держави закликав правоохоронців знайти винних у її загибелі.

"І я хочу зараз звернутися до правоохоронців, щоб було зроблено все можливе для того, щоб було знайдено вбивць, щоб вбивці були покарані, опинилися на лаві підсудних і ми всі маємо об'єднати зусилля для того, щоб це відбулося", – наголосив П.Порошенко.

Інформація про смерть активістки з'явилася раніше в неділю в сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?"в соцмережі Фейсбук. Цю інформацію підтвердив і юрист Масі Найєм, брат народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медзакдад Києва.

Спершу кваліфікація у кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк та вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупеця сірчаної кислоти.

У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк, двоє взяті під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Слідство розглядає дві основні версії нападу: професійна діяльність Катерини Гандзюк на посаді виконувача обов'язків керівника апарату Херсонської міської ради та друга версія – активна громадянська позиція, а також її громадська і політична діяльність як активіста" – сказав він

Поліцейські встановили п'ятьох осіб, причетних до скоєння злочину. Серед них – організатор, посібники, виконавець і водій. Водій і посібники пішли на співпрацю зі слідством і дають свідчення. Оскільки вони співпрацюють зі слідством, суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу для них у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням радіоприладу для відстеження (браслет).

Стосовно організатора і виконавця обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. "У нас є всі необхідні докази про помічників, виконавців і організаторів. Наразі ми відпрацьовуємо версії щодо встановлення замовників і посередників у скоєнні цього злочину", – зазначив В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА