13:52 04.11.2018

Під час візиту до Туреччини ми вирішили питання формування коаліції на підтримку територіальної цілісності і незалежності України – Порошенко

1 хв читати
Під час візиту до Туреччини ми вирішили питання формування коаліції на підтримку територіальної цілісності і незалежності України – Порошенко

Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму Російською Федерацією і її агресію проти України, заявляє президент Української держави Петро Порошенко.

"Ми вирішили (під час офіційного візиту в Туреччину – ІФ) цілу низку питань, починаючи від спільного формування коаліції на підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України", – заявив П.Порошенко під час церемонії відкриття українського консульства в неділю в Анталії.

Він нагадав слова президента Туреччини Реджепа Ердогана після переговорів у суботу в Стамбулі, що "Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму і агресію проти нашої держави буде вважати грубим порушенням міжнародного права".

За словами П.Порошенка, відкриття консульства в Анталії зміцнюватиме присутність України в Туреччині.

Він висловив сподівання, що консульська присутність України "в Анталії, турецькому місті-мільйоннику – символі курортів, відпочинку, міжнародних зв'язків" дасть можливість українським дипломатам брати активну участь у міжнародних заходах, які часто проходять тут.

"Я твердо переконаний, що на сьогодні ми демонструємо, як слід захищати права українців. Але і для іноземців, які приходять в наші консульства отримати візу або інформацію, я думаю, що вони закохаються в Україну, оскільки ми поставили високу планку (в роботі – ІФ)", – зазначив глава держави.

П.Порошенко також повідомив, що українці, які проживають у Туреччині, лише за минулий рік отримали 3000 паспортів для дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА