09:55 05.11.2018

Посол Великої Британії відреагувала на смерть Катерини Гандзюк

2 хв читати
Посол Великої Британії відреагувала на смерть Катерини Гандзюк

Особи, винні в нападі, що призвів до смерті в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк, мають понести відповідальність, наголошує посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

"Страшенно засмучена, почувши, що Катерина Гандзюк померла. Вона з мужністю та гідністю билася з її жахливими ранами. Важливо, щоб особи, відповідальні за цю страшну атаку, були притягнуті до відповідальності", - написала вона у своєму акаунті в соцмережі Twitter у понеділок уранці.

Інформація про смерть активістки з'явилася близько полудня 4 листопада на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у соцмережі Facebook. Пізніше цю інформацію підтвердили в столичному главку поліції та президент України Петро Порошенко, який зажадав від правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у злочині.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаки замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність свідчити.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у здійсненні нападу на К.Гандзюк, двох узяли під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА