11:04 05.11.2018

Заарештовано екс-главу Апеляційного суду Криму

2 хв читати
Заарештовано екс-главу Апеляційного суду Криму

Затриманого у Києві екс-главу Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерія Чорнобука, підозрюваного в державній зраді, узято під варту, повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Голосіївський районний суд Києва 5 листопада в 9.00 розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому голові Апеляційного суду АР Крим Чорнобуку. За результатами розгляду клопотання, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - написав А.Лисенко у понеділок на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомлялося, В.Чорнобука затримали в Києві 3 листопада працівники СБУ та прокуратури АРК. Екс-суддя підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.11 Кримінального кодексу України (держзрада).

Після анексії Криму наприкінці березня 2014 року В.Чорнобук полишив півострів і перейшов на роботу до Дніпра, а самопроголошена "Держрада Республіки Крим" включила його до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Криму. Пізніше зі списку було вилучено низку народних депутатів Верховної Ради VII скликання фракції Партії регіонів, груп "Економічний розвиток" і "Суверенна європейська Україна", але В.Чорнобук в списку залишався.

15 серпня 2018 року Голосіївський районний суд Києва дозволив затримати розшукуваного В.Чорнобука для його приводу до суду та участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді арешту.

В.Чорнобук був звільнений 29 вересня 2016 року з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області за порушення присяги після того, як відповідне подання внесла до Верховної Ради Вища рада юстиції. Однак Генпрокуратура України не знайшла в заявах судді ознак складу злочину за статтею про держзраду, про що було надано відповідь за підписом заступника генпрокурора Анатолія Матіоса на запит народного депутата Сергія Лещенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА