15:12 05.11.2018

Екс-нардепу Мартиненку зачитали обвинувальний акт, суд затвердив порядок дослідження доказів

2 хв читати
Екс-нардепу Мартиненку зачитали обвинувальний акт, суд затвердив порядок дослідження доказів

Шевченківський районний суд заслухав обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, якого підозрюють у заволодінні коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" і ДП "СхідГЗК".

Як повідомляє "Центр протидії корупції", на засіданні в понеділок прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершив зачитувати скорочений текст обвинувального акта.

М.Мартиненко, заслухавши пояснення обвинувального акт від судді, відмовився визнавати себе винним і погодився давати суду показання.

Також суд затвердив порядок і обсяг дослідження доказів у справі. Спочатку буде досліджено письмові та речові докази сторони обвинувачення, потім допитають свідків сторони обвинувачення, після чого перейдуть до дослідження письмових доказів сторони захисту й на завершення допитають усіх обвинувачуваних. Прокурор просив розпочати з допиту обвинувачуваних і самого М.Мартиненка.

Наступне судове засідання відбудеться 12 листопада з 12:00 до 15:00.

Як повідомлялося, 22 травня 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентарія М.Мартиненка, а також Валерія Василькова, Руслана Журила, Сергія Переломи, Олександра Сорокіна та Володимира Богданця у справі про заволодіння коштами держпідприємств "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) і "Енергоатом". Їм інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом), ч.1 ст.255 КК України (створення злочинної організації)".

Так, М.Мартиненку та В.Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів із постачання обладнання для зазначеного підприємства від чеської компанії Skoda JS і укладенні та виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму EUR6,4 млн.

Крім того, М.Мартиненку, С.Перелому, Р.Журила, О.Сорокіна і В.Богданця обвинувачують у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" сумою $17,28 млн шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions-und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА