15:36 05.11.2018

У Київському військкоматі відзначають вкрай низьку явку призовників-строковиків, їх розшукують

2 хв читати
У Київському військкоматі відзначають вкрай низьку явку призовників-строковиків, їх розшукують

У Києві відзначається низька явка осіб призовного віку до районних призовних комісій, станом на 5 листопада не з'явилися на призовні дільниці 23 тис. 424 людини, повідомив військовий комісар Київського військового комісаріату, полковник Сергій Клявлін.

"Станом на 5 листопада 2018 року, у відповідності з планом, ми призвали до лав Збройних сил України 39,5%. Хотів би звернути увагу, що явка призовників, які мать прибувати на призовні дільниці районних призовних комісій, украй низька. Ця цифра становить 8% ", - сказав С.Клявлін на брифінгу в понеділок у Києві.

"Тобто жителі міста Києва до призовних дільниць як не зверталися, так і не звертаються. Ми їх шукаємо за допомогою органів Національної поліції і вже потім доправляємо до призовних дільниць, де визначається їхня придатність до строкової військової служби", - додав воєнком.

Він вказав на низьку якість роботи керівників підприємств з цього питання. "Тих, хто отримують повістки, звільняють заднім числом із підприємств, щоб не зберігати за ними місце роботи і не виплачувати зарплату. Це більшою мірою стосується приватних підприємств", - зазначив С.Клявлін.

За його словами, навчальні заклади, в яких громадяни завершили навчання і більше не мають відстрочку на призов, передають дані до районних військкоматів не в повному обсязі. "Тому ми з допомогою органів Нацполіції, перевіряючи гуртожитки, де проживали ці призовники, виявляємо такі факти, коли ті, хто не мають право на відстрочку, переховуються в гуртожитках під виглядом нібито студентів", - зизначив воєнком Києва.

Він також поінформував, що до лав Збройних сил України на військову службу за контрактом призвано 346 жителів Києва, з них 76 - жінки. 163 з них мають статус учасника бойових дій і раніше виконували завдання під час проведення АТО.

"Ми сподіваємося, що з підвищенням рівня грошового забезпечення українських військовослужбовців, зокрема, контрактників, ця цифра збільшиться й охочих буде більше", - наголосив С.Клявлін.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА