16:13 05.11.2018

Активісти вимагають відставки Луценка й Авакова з огляду на загибель Гандзюк

2 хв читати

Коаліція на захист громадянського суспільства вимагає відставки генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з огляду на смерть в. о. керуючої справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"Ми обурені станом розслідування нападів і вбивств громадських активістів і вимагаємо відправити у відставку керівництво херсонської поліції, яка з самого початку саботувала розслідування нападу на Катерину Гандзюк, а також вимагаємо відставки генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, які саботували реформу правоохоронних органів", - йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок на сайті Центру інформації про права людини.

У заяві наголошується, що розправа над К.Гандзюк - "це акт залякування всього громадянського суспільства в Україні", а розслідування нападу на неї "знову засвідчило очевидну неспроможність правоохоронної системи ефективно розслідувати і цей, і низку інших нападів на громадських активістів, які трапилися в різних регіонах України після Революції гідності".

"Замовників убивства Катерина Гандзюк не встановлено. І навіть теоретична можливість їхнього встановлення та притягнення в подальшому до кримінальної відповідальності під великим питанням через процесуальні перешкоди, які навмисно або з недолугості створила Генеральна прокуратура України... Корупція, безкарність і відсутність ефективної реформи поліції та прокуратури є причинами масових переслідувань і нападів на громадських активістів. Доки нападників, організаторів та замовників понад сотні нападів на громадських активістів, які мали місце за декілька останніх років, не буде покарано, жоден активіст не може почувати себе в безпеці", - йдеться в повідомленні.

Коаліція на захист громадянського суспільства висловлює співчуття рідним і друзям К.Гандзюк.

Заяву підтримали 75 організацій, зокрема Українська Гельсінська спілка з прав людини, Крим-SOS, Кримська правозахисна група, Центр протидії корупції, Transparency International Україна, Реанімаційний пакет реформ, Фундація "Відкрите суспільство", Інститут громадянського суспільства, Всеукраїнське громадське об'єднання "Автомайдан", Громадянський рух "Чесно", ГО "Центр UA", Національна спілка журналістів України, ГО "Інститут масової інформації", ГО "Детектор Медіа", Центр досліджень визвольного руху, Громадянська мережа "Опора ", Харківська реформаторська коаліція тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА