16:57 05.11.2018

На причетність до вбивства Гонгадзе перевіряють усіх осіб із кола екс-чиновників того часу - заступник міністра юстиції

1 хв читати

У справі встановлення замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе перевіряють на причетність усіх осіб із кола колишніх чиновників того часу, здійснюються комплексні експертизи, повідомив заступник міністра юстиції України - уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина.

"Головне слідче управління Генеральної прокуратури продовжує розслідування факту організації та підбурювання до умисного вбивства журналіста Гонгадзе. Слідчим шляхом перевіряють на причетність до скоєння злочину всіх осіб із кола колишніх чиновників, призначено низку комплексних судових експертиз", - повідомив І.Ліщина в понеділок під час круглого столу в комітеті Верховної Ради у закордонних справах, кажучи про розслідування справи щодо замовників убивства Г.Гонгадзе в Україні.

Як повідомлялося, журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе.

Похорон убитого журналіста відбувся 22 березня 2016 року в Києві. Замовників убивства досі не встановлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА