19:10 05.11.2018

Уряд Грузії відкликав із парламенту законопроект про культивування конопель

2 хв читати
Уряд Грузії відкликав із парламенту законопроект про культивування конопель

Парламент Грузії в понеділок на засіданні бюро зафіксував позицію уряду про відкликання законопроекту "Про контроль конопель", що передбачав вирощування на території Грузії конопель, а також експорт марихуани.

"Проект цього закону разом із пакетом супутніх законопроектів уже повернуто уряду", - повідомили "Інтерфаксу" в парламенті.

Минулої п'ятниці голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе, а також віце-прем'єр, глава МВС Грузії Георгій Гахар, відомство якого було автором проекту закону "Про контроль конопель", після зустрічі з патріархом Грузії Ілією Другим заявили, що законопроект відкличуть із парламенту.

"Ми і раніше не раз заявляли, що не станемо розглядати цей законопроект без широкого обговорення та досягнення консенсусу з суспільством і церквою, і цю обіцянку стримали", - сказав тоді журналістам І.Кобахідзе.

Розгляд законопроекту про культивування конопель та експорт марихуани, який планувався в медичних і косметичних цілях, 9 жовтня було призупинено в парламенті після різкого протесту ієрархів грузинської церкви, а також представників громадськості.

Як повідомлялося раніше, уряд Грузії подав до парламенту пакет законопроектів, що складається з двох частин. Одна з них визначала суворі правові рамки щодо максимального обмеження та припинення вживання марихуани, яке рішенням Конституційного суду допускається в особистому просторі. Друга - передбачала легальне вирощування конопель на території країни, їхню переробку, а також експорт марихуани в медичних і парфюмерно-косметичних цілях.

20 вересня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект, в якому визначено правові рамки щодо максимального обмеження та припинення вживання марихуани, наразі в парламентських комітетах його розглядають у другому читанні.

Конституційний суд Грузії в листопаді 2017 року задовольнив позов опозиційної партії "Новий політичний центр - Гірчі (Шишка)" проти парламенту, скасувавши кримінальне покарання за куріння марихуани. Наприкінці липня 2018 року за позовом цієї самої партії суд визнав неконституційною норму Кодексу адміністративних правопорушень, яка встановлює адміністративну відповідальність за вживання марихуани, що викликало неоднозначну реакцію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА