19:12 05.11.2018

В Україну зі Швейцарії екстрадований громадянин, розшукуваний за шахрайство в особливо великих розмірах

2 хв читати
В Україну зі Швейцарії екстрадований громадянин, розшукуваний за шахрайство в особливо великих розмірах

Громадянин України, який розшукується за шахрайство, що завдало збитків на суму близько 800 млн грн, екстрадований зі Швейцарії в Україну.

"Завершена процедура екстрадиції з Швейцарської Конфедерації в Україну громадянина, який розшукувався за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах, що спричинило матеріальну шкоду загальною сумою 799 млн 300 тис. грн", - повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України в понеділок.

У повідомленні зазначено, що Федеральний департамент юстиції і поліції Швейцарської Конфедерації в жовтні 2018 року прийняв рішення про видачу цієї людини в Україну, 5 листопада його прийняли українські правоохоронці та передали органу досудового розслідування.

У кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури не названо прізвище екстрадованого громадянина.

У свою чергу, заступник генпрокурора України Євген Єнін уточнив, що йдеться про колишнього керівника одного з найбільших українських агрохолдингів. "Сьогодні зі Швейцарії в Україну переданий екс-глава одного з найбільших агрохолдингів, розшукуваний за скоєння шахрайства в особливо великих розмірах - близько 800 мільйонів гривень", - написав він на сторінці в Фейсбук.

Є.Єнін підкреслив, що екстрадиція ускладнювалася протидією "зацікавлених осіб не тільки в швейцарській, але і в українській правоохоронній і судовій системах".

Пост заступника генпрокурора проілюстрований фотографіями з екстрадицією людини, схожої на екс-генерального директора агрохолдингу "Мрія" Миколу Гуту.

Агентство "Інтерфакс-Україна" не має офіційного підтвердження особи екстрадованого.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА