08:33 06.11.2018

Викрито банду "серійних крадіїв" VIP-автомобілів

2 хв читати
Викрито банду "серійних крадіїв" VIP-автомобілів

Прокуратура Київської області припинила діяльність злочинного угруповання "серійних крадіїв" у складі трьох осіб, яка спеціалізувалася на незаконному заволодінні елітними транспортними засобами на території Києва та області, повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Учасники злочинної групи, будучи безробітними та неодноразово судимими за аналогічні злочини, упродовж 2018 року займалися викраденням елітних автомобілів, з подальшим "перебиттям номерів кузова та двигуна", з метою їхньої реалізації" - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті прокуратури Київської області в понеділок.

На рахунку викрадачів більше 10 епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами.

Під час здійснення спецоперації з метою запобігання продажу автомобіля "Lexus LX 570", яким зловмисники заволоділи напередодні та перегнали його на територію домоволодіння одного з учасників групи, при затриманні фігуранти намагалися втекти від правоохоронців у Черкаській області. Унаслідок чого, водій автомобіля не впорався з керуванням, виїхав на узбіччя, допустивши перекидання зазначеної машини.

"За результатами здійснення десяти санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили автомобілі "LexusLX 500", "Mitsubishi L200" та "Mercedes SL55", спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна автомобіля, пристрої для заглушування GPS та GSM сигналів, пристрої для пошуку "маячків", прилади для зміни ідентифікаційних даних транспортних засобів, заготівки для технічних паспортів та голографічні захисні елементи для техпаспортів, автомобільних номерних знаків та інші допоміжні засоби, ключі від автомобілів різних марок, ломи, балаклави, рації, бойові гранати РГД-5, зброю (АКСУ з глушником, пневматичний пістолет) та боєприпаси до неї, наркотичні засоби", - зазначають у прокуратурі.

Викрадачів затримали в порядку ст. 208 КПК України і їм повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263 КК України.

"Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою" - підсумували в прокуратурі.

Санкція статті за скоєні злочини передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА