13:20 06.11.2018

Генпрокурор: Правоохоронці перевіряють 12 осіб на причетність до замовлення вбивства Гандзюк

3 хв читати
Генпрокурор: Правоохоронці перевіряють 12 осіб на причетність до замовлення вбивства Гандзюк

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що 12 осіб перевіряють на причетність до замовлення вбивства радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

"12 осіб перевіряють на причетність до замовлення", - сказав генпрокурор, виступаючи з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"Сьогодні ми маємо підозри щодо 12 осіб, які ймовірно були замовниками цього злочину. Сама Гандзюк говорила про частину з них під час скайп-зв'язку та її допиту слідчим", - сказав він.

Ю.Луценко наголосив, що в понеділок, 5 листопада, стався витік у ЗМІ однієї з версій слідства.

"12 осіб, які нами розробляються щодо причетності до злочину, через вчорашній витік, звичайно, отримали необхідну їм інформацію", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаки замовності (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

22 серпня прес-секретар Національної поліції України Ярослав Тракало повідомив, що четверо з п'яти затриманих підозрюваних у нападі на К.Гандзюк зізналися в скоєнні злочину і дали свідчення. Водночас, за його словами, сам організатор від співпраці зі слідством відмовляється.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором вбивства К.Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

За інформацією ЗМІ, І.Павловський - колишній офіційний помічник депутата від Партії регіонів Самойленка. Колишній неофіційний помічник депутата від Партії регіонів Журавко.

5 листопада народний депутат з фракції "БПП" Микола Паламарчук заявив, що не має жодного стосунку до нападу на К.Гандзюк. "Чи мав я відносини з Катериною Гандзюк? Ні, не мав. Були у нас конфлікти? Ні, не було. Чи був у мене мотив бажати їй зла? Звісно, ні. Чи засуджую я цей злочин? Авжеж! І точно не маю до нього жодного стосунку", - наводить слова М.Паламарчука прес-служба партії "БПП".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за добу завдали по Україні чотири ракетних і 57 авіаударів

За добу окупанти 235 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування - ОВА

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА