13:59 06.11.2018

Генпрокурор: Провину виконавців і організаторів убивства Гандзюк практично доведено

2 хв читати
Генпрокурор: Провину виконавців і організаторів убивства Гандзюк практично доведено

Генеральний прокурор України Юрій Луценко обіцяє завершення розслідування в частині виконавців і організаторів убивства активістки Катерини Гандзюк після завершення експертиз.

Виступаючи у вівторок з трибуни Верховної Ради, він нагадав, що в кримінальному провадженні про вбивство К.Гандзюк "є фактично дві справи: щодо виконавців і організаторів, яких дуже оперативно встановила Національна поліція, і щодо пошуку замовників цього тяжкого злочину, який здійснює Служба безпеки України".

"Цей злочин спланували та реалізували особи, які були спочатку затримані, а потім деяким із них запобіжний захід було змінено ... Всі підозрювані є учасниками АТО, один із них важко поранений ... Більшість із затриманих, а саме четверо, визнали свою участь у злочині та вказали на роль всіх учасників цього злочину. У зв'язку з цим слідство обґрунтовано вважає громадянина Торбіна організатором злочину, а інших найнятих ним осіб - виконавцями", - розповів генпрокурор.

Він зазначив, що під час відпрацювання версій слідство провело 367 допитів усіх осіб, так чи інакше причетних до скоєння злочину, також виконано 21 експертизу.

"Звертаю увагу, що в нас сьогодні є підозри стосовно 12 осіб, які, ймовірно, були замовниками цього злочину. Сама Гандзюк говорила про частину з них..." - наголосив Ю.Луценко.

Генпрокурор повідомив: "Наразі ... фактично ми вважаємо доведеною провину виконавців і організаторів. Після завершення молекулярно-генетичної експертизи щодо кислоти на тілі одного з учасників, комп’ютерно-технічної, які вивчає комп'ютер і мобільний телефон з інформацією про підготовку використання кислоти саме для Гандзюк ... Цю частину справи буде передано до суду".

За його словами, завершення цієї частини справи залежатиме від проведення зазначених експертиз. "Не пізніше ніж до кінця цього року плануємо, що це буде трохи швидше", - наголосив він.

Щодо замовників, то, як зазначив Ю.Луценко, слідство активно просувалося в напрямі цієї частини роботи.

У свою чергу глава Національної поліції України Сергій Князєв уточнив, що під час розслідування цього злочину було проведено дев'ять обшуків, понад 20 експертиз, більше ніж сто негласних слідчих дій. "...Ми встановили всі обставини підготовки та скоєння цього злочину", - сказав С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА