17:15 06.11.2018

РФ у ТКГ заявила, що визнає результати організованих нею ж псевдовиборів в ОРДЛО

2 хв читати
РФ у ТКГ заявила, що визнає результати організованих нею ж псевдовиборів в ОРДЛО

Під час засідань у вівторок робочих груп і Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі українська сторона порушила питання скасування псевдовиборів, організованих Росією на окупованому нею Донбасі, а також їх невизнання, у відповідь на що делегація РФ офіційно заявила, що Москва визнає їхні результати, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"РФ сьогодні офіційно заявила, що визнає результати організованих ними ж "виборів" московських маріонеткових режимів. Українська сторона заявляє: РФ, яка дала старт псевдовиборам в окупованому Донецьку і Луганську, "виборам", які суперечать букві і духу Мінських угод, сьогодні видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ наголосила, що дії РФ та їх маріонеток ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів у Мінську та дестабілізації ситуації на фронті.

"Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, призвели до зриву мінських переговорів, невиконання Мінських угод та серйозної дестабілізації на Донбасі, тисячам жертв серед військових і цивільних", - написала І.Геращенко.

Вона також нагадала, що підготовку до проведення цих псевдовиборів уже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входять до Радбезу ООН.

За словами представника України в підгрупі, "на жаль, ця авантюра матиме серйозні безпекові та політичні наслідки".

У цьому контексті вона повідомила, що спецпредставник головуючого в ОБСЄ Мартін Зайдік зробив офіційну заяву в Мінську: "псевдовибори в ОРДЛО категорично суперечать духу і букві Мінських угод".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА