17:50 06.11.2018

Представник ОБСЄ Зайдік визнав вибори на Донбасі такими, що не відповідають Мінським угодами

1 хв читати
Представник ОБСЄ Зайдік визнав вибори на Донбасі такими, що не відповідають Мінським угодами

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань України Мартін Зайдік вважає, що вибори в самопроголошених республіках Донбасу не відповідатимуть Мінським угодами.

"Я особисто вважаю, що проведення цих так званих виборів не відповідає ні букві, ні духу Мінських угод", - сказав М Зайдік журналістам за підсумками засідання ТКГ у вівторок у Мінську.

За його словами, політподгрупа на сьогоднішньому засіданні "серед іншого обмінялася думками щодо модальності імплементації формули Штайнмаєра у світлі останніх рішень, прийнятих сторонами".

М.Зайдік зазначив, що в зв'язку з цим під час пленарного засідання ТКГ було порушено питання проведення виборів на Донбасі.

Раніше у вівторок повпред РФ у Контактній групі із врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов повідомив, що під час зустрічі російська делегація, як посередник у врегулюванні конфлікту, в черговий раз роз'яснила свою позицію щодо виборів глав і народних рад у республіках Донбасу.

"Вибори в Донбасі не суперечать Мінським угодами", - заявив повпред. "Це не вибори органів місцевого самоврядування, прописаних у Мінських угодах. Це вибори глав і народних рад у республіках Донбасу, необхідні для управління територіями, забезпечення повсякденного життя людей в ситуації, що склалася", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА