19:20 06.11.2018

Визначено 6 міжнародних експертів, які здійснюватимуть моніторинг конкурсу на суддів Вищого антикорупційного суду

3 хв читати
Визначено 6 міжнародних експертів, які здійснюватимуть моніторинг конкурсу на суддів Вищого антикорупційного суду

Вища кваліфікаційна комісія суддів України обрала шість членів Громадської ради міжнародних експертів (ОСМЕ), яка буде допомагати комісії під час проведення конкурсів на посади суддів Вищого антикорупційного суду України та його апеляційної палати.

Як повідомляється на сайті ВККСУ, членами громадської ради міжнародних експертів стали: литовець, Ауреліус Гутаускас, датчанин Флемінг Крістіан Денкер, канадець Тед Зажечни, македонка Мірьяна Лазарова Трайковська, британка Лорна Харріс, британець сер Ентоні Хупер. Вони були обрані з числа 12 кандидатів.

А.Гутаускас - суддя Верховного суду Литви. Спеціалізація: кримінальне право, організована злочинність, суддівська етика і дисципліна. Експерт MONEYVAL і GRECO.

Флемінг К.Денкер - колишній заступник державного прокурора Данії в Управлінні з розслідування особливо важливих економічних злочинів. Спеціалізація: корупція і економічні злочини. Колишній член GRECO, мультидисциплінарної групи з питань корупції при Раді Європи та Групи з моніторингу реалізації Конвенції ООН проти корупції.

Т.Зажечни - суддя Суду королівської лави в провінції Саскачеван (Канада). Спеціалізація: кримінальне та цивільне право, корупція, шахрайство, злочинна змова. У минулому обіймав посаду державного прокурора. Брав участь в освітньому проекті для суддів в Україні.

М.Лазарова Трайковська - екс-глава Першої секції Європейського суду з прав людини. Спеціалізація: права людини, конституційні питання і питання, пов'язані з корупцією. В минулому була суддею Конституційного суду Македонії і членом Венеціанської комісії. В ЄСПЛ три роки була одноосібним суддею в справах, що стосувалися України. Очолювала Державну виборчу комісію.

Л.Харріс - британський прокурор у відставці. Спеціалізація: протидія корупції, відмивання грошей і шахрайство, зокрема на міжнародному рівні. У минулому очолювала відділ міжнародного співробітництва та відділ з повернення активів у рамках цивільного провадження у складі Королівської канцелярії (відділ Суду королівської лави) Великої Британії. Працювала в Бюро з боротьби з шахрайством в особливо великих розмірах і в прокурорській службі Шотландії.

Е.Хупер - суддя апеляційного суду у відставці. Досвід здійснення судочинства зі спеціалізацією в області повернення активів (конфіскації) у рамках кримінального та цивільного виробництв, зокрема конфіскації доходів, отриманих корупційним шляхом. Працював суддею кримінального та цивільного відділень Апеляційного суду Англії і Уельсу.

"Як ми обіцяли, обрання членів ОСМЕ відбулося в максимально оперативний термін - наступного дня після завершення знайомства з ними. Вже 12 і 14 листопада відбудеться іспит до Вищого антикорупційного суду, під час якого очікуємо представників громадських організацій, в тому числі і членів ОСМЕ" , - зазначив глава ВККСУ Сергій Козьяков.

Громадська рада міжнародних експертів допомагатиме комісії визначати, чи відповідають кандидати на посади суддів Вищого антикорупційного суду наступним критеріям:

- законність джерел походження майна кандидата або членів його сім'ї;

- відповідність рівня кандидата чи членів його сім'ї задекларованим доходам;

- відповідність способу життя кандидата його статусу;

- наявність знань і практичних навичок для розгляду справ, віднесених до підсудності Вищого антикорупційного суду.

Термін роботи складу Громадської ради міжнародних експертів складе 2 роки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА