10:26 07.11.2018

Сущенка етапували до колонії в Кіровській області РФ

1 хв читати
Сущенка етапували до колонії в Кіровській області РФ

Правозахисник Марк Фейгін повідомляє про етапування засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка до виправної колонії в Кіровській області.

"Українського журналіста Романа Сущенка етапували до ВК-11 у Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с. Утробіно) для відбування покарання", - написав М.Фейгін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

Як повідомлялося, Мосміськсуд визнав Р.Сущенка винним у шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засудив до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Слухання у справі, і в суді першої інстанції, і апеляційної, відбувалися в закритому режимі, оскільки матеріали розслідування мають гриф "цілком таємно".

За даними Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, Р.Сущенко, будучи кадровим співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, "цілеспрямовано збирав зведення про діяльність Збройних сил РФ і Росгвардії, що становлять державну таємницю, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Свою провину Р.Сущенко категорично не визнає. Як заявляв захисник українця М.Фейгін, його довіритель працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" у Парижі, а до Росії приїхав із приватним візитом, щоб зустрітися з родичами.

12 вересня 2018 року Верховний суд РФ підтвердив вирок Р.Сущенку та залишив усі апеляційні скарги без задоволення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА