10:49 07.11.2018

Boeing попередила авіакомпанії про небезпеку зриву літаків 737 MAX у піке

2 хв читати

Компанія Boeing у середу офіційно підтвердила, що напередодні розіслала операторам нових моделей Boeing-737 MAX попередження про особливості керування цим літаком у разі збою в роботі датчика кута атаки (AOA).

Раніше в середу агентство Bloomberg передавало, що через помилкові показання датчика і системи контролю польоту в цілому літаки Boeing-737 MAX можуть несподівано йти в піке.

Попередження ґрунтується на попередніх результатах розслідування авіакатастрофи біля берегів Індонезії 29 жовтня. Як зазначено в прес-релізі Boeing, індонезійський регулятор у рамках розслідування пов'язав аварію з неправильною роботою датчика AOA. Отримавши неправильні ввідні про обтікання крила потоком повітря, літаки Boeing-737 MAX можуть автоматично опускати ніс униз.

Boeing повідомила, що в попередженні містяться вказівки пілотам та операторам нових літаків про те, як діяти в цих умовах.

Очікується, що найближчими годинами Федеральне управління цивільної авіації (FAA) США оприлюднить додатковий документ із вказівками пілотам. Він буде обов'язковим для всіх американських авіакомпаній; також очікується, що регулятори авіатранспортної галузі у всьому світі продублюють його у своїх рекомендаціях, пише The Wall Street Journal.

Boeing-737 MAX-8 індонезійської авіакомпанії Lion Air зазнав аварії 29 жовтня над морем біля західних берегів острова Ява. На борту перебували 189 людей. Незадовго до втрати зв'язку пілот запитав дозволу на повернення в аеропорт вильоту й отримав його. Зв'язок із літаком було втрачено через 13 хв після вильоту з аеропорту Джакарти. Літак впав у море і затонув.

Один із чорних ящиків літака виявили 1 листопада. 5 листопада повідомлялося, що у літака Lion Air в Індонезії був несправний датчик швидкості.

Як зазначено в повідомленні Boeing від 7 листопада, компанія надає підтримку і технічне сприяння владі Індонезії у рамках розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА