10:50 07.11.2018

У Києві відбувся допрем'єрний показ фільму Лодигіна "Дике поле" за мотивами роману Жадана

3 хв читати

У Києві у вівторок увечері відбувся передпрем'єрний показ фільму українського режисера Ярослава Лодигіна "Дике поле" за мотивами роману сучасного українського письменника Сергія Жадана "Ворошиловград".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", напередодні ввечері на передпрем'єрному показі була знімальна група фільму: Я.Лодигін, С.Жадан, продюсер Володимир Яценко та актори, що виконали головні й другорядні ролі: Олег Москаленко (роль Германа), Володимир Ямненко (Коча), Георгій Поволоцький (Травма) та інші. Роль Пастора зіграв актор Олексій Горбунов, якого не було на заході. Одну з епізодичних ролей зіграв і сам С.Жадан.

"Довго працював, довго старався, роль підучив - вона складається з одного слова, я учив з різними інтонаціями. Але я не буду зараз це слово повторювати", - пожартував письменник на прес-конференції, натякаючи на ненормативний характер своєї репліки у фільмі.

За словами авторів картини, від задуму зняти фільм до готового продукту минуло сім років. Тільки фінальний монтаж кінострічки тривав близько року.

Над сценарієм працювали С.Жадан, Я.Лодигін та Наталія Ворожбит, яка допомогла адаптувати книжку під формат кінематографу. Ідея назви "Дике поле" належить режисеру картини.

Події фільму розгортаються навколо старої бензозаправки на околиці міста, яку намагається "віджати" у молодого власника певний серйозний бізнесмен. Через конфлікт навколо нерухомості розкриваються питання дружби, любові, сили громади та необхідності "захищати своє".

Зйомки картини відбувалися в Києві та Старобільську (Луганська обл.) - місті, де розгортаються основні події роману та рідному місті С.Жадана.

"Ми зробили такий хороший подарунок місту - воно другий рік відходить від цього подарунка. Вони нас там знову чекають, уже без фільму, сподіваюся, ми все-таки поїдемо", - сказав письменник.

У свою чергу Я.Лодигін подякував усім, хто підтримував його та команду в роки зйомок. "Дякую всім, хто підтримував мене протягом цього часу. Завтра ми будемо в Харкові і покажемо цей фільм", - сказав режисер.

Він висловив сподівання, що з часом український кінематограф стане самодостатнім і сам зароблятиме, а "держава просто отримуватиме податки".

Як відомо, половину бюджету фільму - 15,5 млн грн - дало Державне агентство України з питань кіно (Держкіно).

Передпрем'єрний показ відвідав також прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. "Яка може бути прем'єра без прем'єра?" ,- пожартував глава уряду зі сцени перед початком фільму.

Він зазначив, що ще кілька років тому український кінематограф був в абсолютному занепаді, і держава не надавала ніякої допомоги в підтримці талантів, а сьогодні, об'єднавши зусилля, вдалося отримати серйозну змістовну державну підтримку українському кінематографу.

"Це ціла індустрія. І вже цього року - 18 прем'єр, у виробництві на сьогодні перебуває понад 70 нових фільмів. Це свідчить про те, що українське кіно відроджується, показує високий клас. І те, що сьогодні це екранізація роману Сергія Жадана, я вважаю, що це також дуже знаково... Глибоко переконаний у тому, що українське кіно буде у всьому світі лідером!" - сказав В.Гройсман.

Передпрем'єрний показ фільму "Дике поле" також відвідали міністр культури України Євген Нищук, голова Держкіно Пилип Іллєнко, рок-музикант і громадський діяч Святослав Вакарчук, музикант Фагот (група ТНМК), письменник Андрій Кокотюха, актриса Ірма Вітовська, відомі українські теле- і радіоведучі.

Під час свого виступу Я.Лодигін також закликав владу України завершити розслідування вбивства активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк. Зал підтримав цей заклик оплесками стоячи.

У широкий український кінопрокат фільм "Дике поле" вийде вже 8 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА