13:21 07.11.2018

Поточного року Україна презентувала 18 нових фільмів, ще 72 перебувають у виробництві - Гройсман

2 хв читати
Поточного року Україна презентувала 18 нових фільмів, ще 72 перебувають у виробництві - Гройсман

18 нових українських фільмів пройшли презентацію поточного 2018 року, ще 72 фільми перебувають у процесі створення, загалом знайдено баланс між фінансуванням культури та іншими пріоритетами для країни, зазначає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

На засіданні Кабінету Міністрів у середу прем'єр привітав працівників культури з майбутнім професійним святом.

"Я глибоко переконаний... що без підтримки духовності, без розвитку національної культури у жодної держави немає майбутнього... Культура є фундаментальною основою нашого народу, нашої країни... Коли культуру фінансують за залишковим принципом - це абсолютно несправедливо, і завдання сьогодні - знайти розумний баланс між підтримкою культури та вирішенням інших важливих речей. І я вважаю, що ми цей баланс знаходимо", - сказав глава уряду.

За словами В.Гройсмана, Україна виходить на новий етап в культурному напрямі -до креативної індустрії.

"Креативні індустрії сьогодні формують досить серйозну значущість у ВВП. Це сьогодні вже відчувається і в Україні... кінематограф - десятки, сотні, тисячі людей, які працюють у цій індустрії", - наголосив він.

"Найголовніше - Україна сьогодні вже стає конкурентною, зокрема, завдяки підтримці держави... лише цього року вже було 18 презентацій нових українських фільмів, 72 фільми перебувають у виробництві, загалом 78 фільмів вироблено наразі, і ми вважаємо цей напрям дуже важливим, у ньому є великий потенціал", - додав прем'єр.

Глава уряду додав, що українська кіноіндустрія працює з кращими виробниками світового кінематографа.

"Наш уряд дав реальний поштовх підтримки українському кіно, кіно, яке вже стає визнаним у Європі, у світі", - зазначив В.Гройсман.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА