13:52 07.11.2018

СБУ затримала в Києві антиукраїнського інтернет-агітатора

1 хв читати
СБУ затримала в Києві антиукраїнського інтернет-агітатора

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою Автономної Республіки Крим викрили в Києві інтернет-агітатора, який створив антиукраїнський канал на одному з популярних відеохостингів.

"У рамках відкритого кримінального провадження оперативники СБ України встановили, що зловмисник у 2015 році створив в інтернеті відеоканал, на якому за вказівкою представників російських організацій підконтрольних спецслужбам РФ розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в нашій країні", - повідомляє в середу прес-центр СБ України.

Так, співробітники спецслужби з'ясували, що чоловік щомісяця виїжджав до РФ, де проводив зустрічі, отримував інструкції від кураторів, а також гонорари за виконану роботу та створення нових антиукраїнських інформаційних проектів.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання агітатора правоохоронці вилучили цифрове електронне обладнання, чернетки із записами сценаріїв провокаційних інформаційних відеороликів, які мають доказове значення.

"За інформацією української спецслужби, для уникнення відповідальності за антиукраїнську діяльність зловмисник планував переїхати на територію РФ, де за допомогою кураторів уже облаштував студію", - йдеться в повідомленні.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст.109 і 110 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА