15:32 07.11.2018

РФ, зупиняючи нібито в рамках "боротьби з піратством" в Азовському морі судна, що слідують до українських портів, зловживає своїми правами - Зеркаль

1 хв читати

Росія зловживає своїми правами із перевірки суден в Азовському морі, прикриваючись боротьбою з піратством, заявила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Те, що Росія продовжуватиме зловживати своїми правами, ми вже бачимо в Азовському морі, де триває постійне зловживання зупинкою кораблів, блокуванням українських портів. Все це відбувається із використанням міжнародної морської конвенції", - сказала вона на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що необхідно знати для успішного руху вперед "в середу в Києві.

За словами заступниці міністра, в деяких випадках країна може використовувати військові засоби для перевірки транспортних засобів щодо, наприклад, причетності до піратства.

"Саме цією боротьбою з піратством зараз прикривається Росія, блокуючи рух через Керченську протоку до українських портів", - пояснила О.Зеркаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА