17:32 07.11.2018

До суду направлено обвинувальний акт у справі про пропозицію хабара детективу НАБУ від депутата Одеської облради

2 хв читати

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою депутата Одеської обласної ради та його спільника в отриманні неправомірної вигоди ($500 тис.) детективу Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершено, обвинувальний акт передано до Печерського районного суду Києва для розгляду по суті.

Як повідомила в середу прес-служба Генеральної прокуратури України, досудове розслідування завершив департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань (ДБР), спільно з управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"07.11.2018 прокурор у кримінальному провадженні направив обвинувальний акт до Печерського районного суду Києва за ч. 3 ст. 369 КК України для розгляду по суті", - наголошується в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що в листопаді 2017 року до Генпрокуратури звернулася особа, якій стало відомо про підготовку до надання зловмисниками співробітнику НАБУ неправомірної вигоди за зняття арештів з рахунків суб'єкта господарської діяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) у сумі 185 млн грн і щоб уникнути конфіскації арештованих коштів.

У результаті було задокументовано факт пропозиції керівнику одного з підрозділів НАБУ неправомірної вигоди в сумі $500 тис.

Як повідомлялося, неправомірну вигоду співробітнику НАБУ пропонувалося в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства (ТОВ), задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про кошти, отримані від продажу в грудні 2016 року міськрадою Одеси будівлі державного підприємства "Завод "Краян" за завищеними цінами (за 185 млн грн). Реальна ринкова вартість будівлі, як встановило слідство, - у діапазоні між 37 і 92 млн грн.

За версією слідства, ймовірним бенефіціаром ТОВ є підозрюваний в наданні неправомірної вигоди посадовій особі НАБУ депутат Одеської облради.

У ЗМІ називали прізвище депутата Одеської облради Олега Бабенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА