22:31 07.11.2018

Слідство не має даних про неналежну якість мінометів "Молот"

2 хв читати
Слідство не має даних про неналежну якість мінометів "Молот"

Слідство наразі не отримало об'єктивних даних про неналежну якість мінометів М 120-15 "Молот", повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Як повідомляється на сторінці прокуратури в Фейсбук, військова прокуратура Київського гарнізону розслідує кримінальне провадження за фактом неналежного виконання своїх обов'язків військовими посадовими особами 1285 Головного військового представництва Міністерства оборони України під час виконання державного контракту, що призвело до закупівлі за бюджетні кошти неякісних мінометів М 120-15 "Молот".

"Триває комплексна військова експертиза, в рамках якої перевіряється технічний стан зазначених мінометів, їхня відповідність тактико-технічним характеристикам, заявленим заводом-виготовлювачем і можливість їх безпечного використання під час бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Державна аудиторська служба проводить аудит щодо раціонального використання бюджетних коштів Міноборони.

Досудовим розслідуванням відпрацьовуються суб'єкти господарювання, які залучалися заводом-виготовлювачем до виконання робіт на предмет фіктивності та завищення їх обсягів або вартості.

"Наразі об'єктивних даних про неналежну якість мінометів, які б обгрунтовувалися матеріалами справи, слідство не отримало", - сказано в повідомленні військової прокуратури.

За версією слідства, нині однією з головних причин розриву міномета "Молот" є факти подвійного заряджання і порушення порядку проведення стрільб особовим складом.

Як повідомлялося, під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на 223-му Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня стався розрив 120-мм міномета "Молот", розробки ПАТ "Маяк", що входить до держконцерну "Укроборонпром", в результаті якого троє військовослужбовців загинули, ще дев'ять отримали поранення різного ступеня тяжкості. Командувач Сухопутних військ ЗС України прийняв рішення припинити навчання. Призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

23 вересня двоє українських військовослужбовців отримали тілесні ушкодження в результаті вибуху міни в каналі ствола міномета на території однієї з військових частин у Донецькій області.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА