10:33 08.11.2018

Підтверджується версія про диверсію на арсеналі біля Ічні

2 хв читати
Підтверджується версія про диверсію на арсеналі біля Ічні

Зібрані докази підтверджують основну версію слідства про те, що детонація боєприпасів на арсеналі Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області в жовтні цього року сталася внаслідок диверсії, повідомляє військова прокуратура Центрального регіону України.

"Основною з версій, яка підтверджується зібраними доказами, є пронесення на територію арсеналу джерела ініціювання підриву боєприпасів, тобто вчинення злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія)", - повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

Як наголошується, наразі в кримінальному провадженні триває комплексна судова експертиза щодо причин і наслідків вибухів на арсеналі. Також перевіряється відповідність дій військових посадових осіб вимогам відомчих нормативних документів щодо його охорони.

"На сьогодні за участю експертів оглянуто технічну територію військової частини, відібрано необхідні зразки, а також проведено слідчі експерименти, на яких відтворено механізм і можливість підриву різних видів боєприпасів, що зберігалися в арсеналі. Відпрацьовуються всі особи, які мали доступ до технічної території, де зберігалися боєприпаси", - зазначено в повідомленні.

Крім цього, буде надано оцінку діям військових посадових осіб, які не вжили належних заходів щодо охорони території арсеналу та зберігання боєприпасів.

Триває розмінування з метою встановлення точної кількості знищених боєприпасів і суми збитків.

Триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає.

Через НП евакуювали населення з 38 населених пунктів.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею "недбалість" (ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема, відпрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА