13:15 08.11.2018

Близько 12 тис. боржників із виплати аліментів фактично перебувають у розшуку - Мін'юст України

2 хв читати
Близько 12 тис. боржників із виплати аліментів фактично перебувають у розшуку - Мін'юст України

В Україні близько 12 тисяч боржників з виплати аліментів фактично перебувають у розшуку, інформують у Міністерстві юстиції.

Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко на прес-конференції в четвер у Києві повідомила, що на сьогодні стягнуто 5,3 млн грн у вигляді штрафів від боржників за аліментами.

"Для того, щоб акумулювати питання, пов'язані з недостатньо активними провадженнями, органи Державної виконавчої служби повністю моніторять ситуацію, пов'язану з необхідністю розшуку боржника... Завдяки державним виконавцям було винесено 12 тисяч подань, які направлено до суду, тобто фактично 12 тисяч боржників на сьогодні оголошені в розшук", - сказала вона.

У свою чергу директор департаменту Державної виконавчої служби Олексій Воробйов розповів, що Мін'юст отримав доступ до баз даних Державної прикордонної служби щодо отримання інформації про перетин кордону боржниками за аліментами.

Він нагадав, що, згідно з законодавством, державні виконавці зобов'язані обмежувати виїзд за кордон боржникам за аліментами з заборгованістю понад 4 місяці. "Наразі ми працюємо з прикордонною службою, це вже майже реалізовано... До кінця року це вже працюватиме. Йдеться про внесення постанов про обмеження права виїзду за кордон боржникам за аліментами безпосередньо державним виконавцем за допомогою внесення даних до реєстру прикордонної служби", - розповів він.

За словами керівника департаменту, обмін інформацією відбуватиметься в цифровому режимі.

"Також найближчим часом запрацює електронний обмін інформацією з Національною поліцією щодо виконання постанов виконавців про розшук транспортних засобів боржника і постанов про встановлення боржнику тимчасового обмеження права користування транспортними засобами та зброєю", - повідомив О.Воробйов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА