14:04 08.11.2018

Верховний Суд скасував рішення про передання землі в Бучі родичу колишнього першого віце-спікера ВР

2 хв читати
Верховний Суд скасував рішення про передання землі в Бучі родичу колишнього першого віце-спікера ВР

Велика палата Верховного Суду, розглянувши заяву Генеральної прокуратури України, скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій про передання земельних ділянок у Бучі (Київська обл.) близькому родичу колишнього першого заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка та направила справу на новий розгляд до суду першої інстанції.

Як повідомляє в четвер прес-служба Генеральної прокуратури України, у 2010 році Бучанська міська рада ухвалила рішення про передання земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 11 га у приватну власність 111 фізичних осіб для індивідуальної житлової забудови.

"З’ясовано, що, незважаючи на особливий статус цієї ділянки та встановлену законодавством заборону на її відчуження, Бучанська міська рада ... ухвалила рішення про припинення права постійного користування землею Національного університету біоресурсів і природокористування України та передання її у власність громадян. Надалі власником цих земель на підставі цивільно-правових угод став близький родич колишнього першого заступника голови Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на правомірність доводів прокурора про незаконність витребування земельної ділянки з державної власності та постійного користування вищого навчального закладу державної форми власності, суди трьох інстанцій відмовили в задоволенні позову, посилаючись на пропуск строку позовної давності для звернення до суду.

Генпрокуратура України подала заяву до Верховного Суду про перегляд судових рішень.

"Велика палата Верховного Суду, погодившись із доводами прокурора, 31.10.2018 скасувала незаконні рішення судів попередніх інстанцій, а справу направила на новий розгляд до суду першої інстанції", - наголосили в прес-службі.

У повідомленні не зазначено прізвище колишнього першого заступника голови Верховної Ради. Йдеться про І.Калєтніка (був на цій посаді у 2012-2014 рр.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА