15:35 08.11.2018

Норвезький фрегат перебуває на межі затоплення після зіткнення з танкером

1 хв читати

 Фрегат ВМС Норвегії "Хельге Інгстад", що зіткнувся в четвер вранці із нафтовим танкером "ТС Сола" поблизу норвезького порту Берген, найближчим часом може затонути, повідомили норвезькі рятувальні служби.

У пробоїну унаслідок зіткнення, "надходить більше води, ніж нам вдається відкачати", - сказав представник норвезької рятувальної служби Ейрік Валле.

"У нас практично немає контролю над надходженням води", - наголосили у службі.

Після зіткнення з танкером командир одразу направив фрегат на берег, посадивши на його мілину в спробі врятувати корабель, повідомляють норвезькі ЗМІ.

Однак наразі судно практично лягло на правий борт, і значна частина його корпуса перебуває під водою. Крім того, зафіксовано великий витік з тріснутого бака з вертолітним паливом на фрегаті.

Увесь екіпаж у складі 127 моряків евакуйовано. Унаслідок зіткнення з танкером постраждали семеро членів екіпажу фрегата. Слідів серйозного пошкодження у танкера і витоку нафти наразі не виявлено. Ніхто з 23 осіб його екіпажу не постраждав. Грецький танкер транспортував 625 тис. тонн нафти.

Зіткнення сталося о 04:03 ранку (6:03 за київським часом). У той момент фрегат "Хельге Інгстад", оснащений системою протиракетної оборони "Іджіс", який є одним з найсучасніших у складі ВМС Норвегії, повертався з великомасштабних НАТОвських навчань Trident Juncture 2018.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА