16:37 08.11.2018

Адвоката Нетаньяху підозрюють у причетності до корупційних злочинів

1 хв читати

Ізраїльська поліція отримала докази причетності Давида Шимрона, адвоката прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, до корупції, повідомляє в четвер ізраїльська газета "Гаарец".

"Існують докази того, що він (адвокат прем'єра Ізраїлю - ІФ) здійснював корупційні злочини і причетний до відмивання грошей", - вважають в ізраїльській поліції.

Крім Д.Шимрона в корупції підозрюють колишнього главу канцелярії Б.Нетаньяху Давида Шарана і екс-главу ВМС Еліезера Марома.

Інформація про можливу причетність до корупції всіх трьох осіб була отримана за підсумками вивчення поліцією контрактів про закупівлю Ізраїлем німецьких підводних човнів у корпорації ThessenKrupp.

Очікується, що отримані поліцією дані найближчим часом будуть передані генпрокурору.

Протягом тривалого часу в Ізраїлі тривають розслідування за кількома справами про корупцію. Так звана "справа 4000" стосується відносин між Б.Нетаньяху і бізнесменом Шаулем Еловічем. Слідство вважає, що Б.Нетаньяху міг вступити в змову з Ш.Еловічем, власником контрольного пакета акцій ізраїльської телекомунікаційної компанії "Безек".

Водночас тривають розслідування щодо двох інших справ - "справи 1000" та "справи 2000". Слідство висловлює припущення, що прем'єр-міністр неодноразово отримував дорогі подарунки в обмін на заступництво. Зокрема, слідчі вважають, що Б.Нетаньяху намагався укласти угоду з керівництвом одного з найбільших видань Ізраїлю - газети "Едіот Ахронот".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА