11:03 09.11.2018

Лондон сподівається на санкції ЄС проти керівництва російської розвідки

2 хв читати
Лондон сподівається на санкції ЄС проти керівництва російської розвідки

Велика Британія домагається того, щоб Євросоюз упровадив санкції стосовно керівників російської розвідки, повідомляє у п'ятницю газета "Таймс" із посиланням на джерела.

Санкції, як пише газета, можуть бути застосовані в рамках нових обмежувальних заходів ЄС, спрямованих на боротьбу з використанням хімічної зброї.

"Членів найвищого керівництва ГРУ внесено до чорнового списку осіб, які підпадуть під санкції в рамках нового режиму ЄС, спрямованого на протидію використанню хімічної зброї", - повідомляє газета з посиланням на дипломатичні джерела.

Очікується, що список осіб, котрі потрапили під санкції, буде оприлюднено в грудні.

Під санкції, зазначає газета, можуть потрапити шестеро осіб, пов'язаних з отруєнням колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Список може стати першим офіційним підтвердженням даних про особу двох підозрюваних в атаці в Солсбері, яких ЗМІ називають Анатолієм Чепігою і Олександром Мішкіним.

Рада ЄС у закордонних справах у середині жовтня затвердила новий режим обмежувальних заходів з метою боротьби проти використання і розповсюдження хімічної зброї. Санкції полягають у забороні на поїздки до ЄС і заморожуванні фінансових активів осіб і організацій. При цьому фізичним та юридичним особам ЄС буде заборонено надавати кошти в розпорядження тих, хто потрапив під обмежувальні заходи.

На початку березня 2018 року в британському місті Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ С.Скрипаль і його дочка Юлія. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

У Москві відкинули ці звинувачення, заявивши, що РФ знищила хімічну зброю в 2017 році під контролем Організації з заборони хімічної зброї.

Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів російських громадян Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ.

ЗМІ пізніше повідомили, що під іменами Р.Боширова й О.Петрова ховаються полковник ГРУ А.Чепіга й О.Мішкін, також співробітник ГРУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА