13:04 09.11.2018

Захист Кернеса знову подав клопотання про зміну підсудності за його справою

3 хв читати
Захист Кернеса знову подав клопотання про зміну підсудності за його справою

Захист міського голови Харкова Геннадія Кернеса знову звернувся до Верховного Суду з клопотанням про зміну підсудності за його справою, і її розгляд призначено на той самий день, що і слухання за апеляційними скаргам на рішення суду першої інстанції в Полтавському апеляційному суді, повідомила представник потерпілого Сергія Ряполова Тетяна Зелькіна.

"Щойно зателефонували з Верховного Суду, повідомили, що на понеділок, 12.11 на 16.00 призначено засідання за клопотанням захисту Кернеса Г.А. про зміну підсудності", - написала Т.Зелькіна на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" вона повідомила, що ще не встигла ознайомитися з клопотанням, але висловила припущення, що аргументація захисту Г.Кернеса суттєво не змінилася і розцінила чергову спробу змінити підсудність як спробу затягнути справу.

"Думаю, що аргументи захисту залишилися ті ж самі. Нагадаю, що це третє клопотання такого роду. В перших двох захисту було відмовлено. Я не думаю, що це клопотання буде задоволено. Це схоже більше на затягування часу", - сказала Т.Зелькіна.

Як повідомлялося раніше, Полтавський апеляційний суд призначив розгляд апеляційних скарг на рішення суду першої інстанції у справі щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців Віталія Блінніка та Євгена Сміцького на 11:00 12 листопада.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів" друзів Кернеса "біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України у Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Г.Кернеса було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. Його охоронцям було пред'явлено підозру за ч.2 ст.146, ч.2 ст.127, ч.1 ст.129 КК України. 26 березня 2015 Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Г.Кернеса і двох його охоронців. 2 квітня 2015 ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Г.Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов виніс постанову, в якій розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Г.Кернеса та його охоронців В.Блінніка і Є.Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження.

У мотивувальній частині документа зазначається, що неявка прокурорів, потерпілих та їхніх представників на судові дебати порушує принцип змагальності сторін та принцип рівності всіх перед законом і судом. Крім того, сторона обвинувачення такою поведінкою порушує принцип поваги до людської гідності.

Пізніше того ж дня заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура Полтавської області відкрила кримінальне провадження за фактом винесення суддею неправосудного рішення у справі щодо Г.Кернеса, В.Блінніка і Є.Сміцького. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суддя А.Антонов прийняв завідомо неправосудне рішення і відповість перед законом. Того ж дня НАЗК заявило про намір перевірити декларації про доходи судді А.Антонова.

15 серпня 2018 року А.Антонов поскаржився на тиск з боку Генпрокуратури і НАЗК до Вищої ради правосуддя і попросив вжити заходів щодо забезпечення незалежності суддів і авторитету правосуддя.

21 серпня 2018 року в апеляційному суді Полтавської області повідомили, що апеляційні скарги подали прокурори відділів Генпрокуратури України, які брали участь у розгляді кримінального провадження в суді першої інстанції, а також потерпілий Сергій Ряполов і його представник, адвокат Тетяна Зелькіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА