17:47 09.11.2018

NASA готує черговий запуск до МКС вантажного РН Antares, виробленого в Україні

2 хв читати
NASA готує черговий запуск до МКС вантажного РН Antares, виробленого в Україні

Черговий запуск розробленого та створеного в Україні ракетоносія (РН) середнього класу Antares у рамках контракту NASA щодо забезпечення комерційних постачальницьких послуг (CRS) Міжнародної космічної станції (МКС) намічено на 15 листопада.

Згідно з повідомленням на сайті NASA, запуск РН Antares з космічною вантажівкою Cygnus у рамках місії американської Northop Grumman CRS-10 зі Середньоатлантичного регіонального космодрому на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) заплановано на 15 листопада на 11:49 за Київським часом.

У рамках місії космічна вантажівка Cygnus має доправити за допомогою РН Antares на МКС черговий вантаж для екіпажу та здійснення наукових експериментів у сфері біології та біотехнологій.

Цей запуск має стати десятою, починаючи з 2013 року, місією з доставки вантажів на МКС, яка забезпечується в рамках контракту CRS NASA. Попередній, дев'ятий запуск за програмою було виконано в травні 2018 року.

У червні американського партнера України з проекту - американську Orbital ATK, колишнього найбільшого американського постачальника аерокосмічного та оборонного устаткування, офіційно перетворено на новий підрозділ американської оборонної корпорації Northrop Grumman Corp. - Northrop Grumman Innovation Systems. Раніше, у вересні 2017 року, Northrop Grumman Corp. оголосила про покупку Оrbital ATK за $7,8 млрд.

Україна співпрацює зі США щодо проекту РН Antares із 2008 року. Основну конструкцію першого ступеня РН спроектували на ДП " КБ "Південне" і виготовили на ДП "Південмаш"(обидва Дніпро, Україна). У кооперації за проектом також беруть участь українські "Хартрон-АРКОС", "Хартрон-ЮКОМ", "ЧеЗаРа", "Рапід".

Згідно з озвученими в 2018 році даними американської сторони, річна потреба в РН Antares до 2025 року становить два запуски на рік. До кінця 2018 року планується здійснити чотири запуски, з 2019-го до 2024 року - ще шість.

За даними з відкритих джерел, США планують масштабну модернізацію міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) на загальну суму $85 млрд, і новий партнер України з проекту Antares - американська Northrop Grumman Innovation Systems може стати головним постачальником нових двигунів для МБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА