19:39 09.11.2018

Суд призначив "справу Труханова" до судового розгляду, засідання заплановане на 14 листопада

3 хв читати
Суд призначив "справу Труханова" до судового розгляду, засідання заплановане на 14 листопада

Колегія суддів Малиновського районного суду м. Одеси призначила на 14 листопада судовий розгляд кримінального провадження стосовно Одеського міського голови Геннадія Труханова та інших чиновників Одеської міської ради за фактом заволодіння коштами міського бюджету під час купівлі будівель ВАТ "ХК "Краян".

Як повідомляється на сайті "Судова влада України", колегія суддів на підготовчому судовому засіданні в п'ятницю продовжила розглядати кримінальне провадження стосовно Г.Труханова та інших посадових осіб, яких обвинувачують у заволодінні коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Зокрема, суд розглядав клопотання сторін.

"Порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів призначила справу до судового розгляду в судовому засіданні. Судовий розгляд призначено на 14 листопада 2018 року о 15:20", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, у свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Однак детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запобігли цій спробі й домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі.

Детективи Національного антикорупційного бюро почали розслідувати цю справу 2 листопада 2016 року.

14 лютого 2018 року Г.Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" за підозрою в заволодінні коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем із придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян".

За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.3 ст.209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

16 лютого Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Г.Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП").

У березні Солом'янський районний суд Києва відновив арешт 185 млн грн, які були сплачені з міського бюджету Одеси за будівлю ВАТ ХК "Краян", і ухвалив рішення про їх передання в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Дії всіх співучасників кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Крім того, колишнього директора приватної компанії-продавця будівлі обвинувачують також в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 205 та ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво і замах на легалізацію коштів, одержаних злочинним шляхом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА