20:05 09.11.2018

Президент ПА НАТО і спікер Ради відвідали Широкине і КПВВ "Гнутове"

2 хв читати
Президент ПА НАТО і спікер Ради відвідали Широкине і КПВВ "Гнутове"

Президент Парламентської асамблеї НАТО Раса Юкнявічене і голова Верховної Ради України Андрій Парубій ознайомилися з поточною ситуацією в с.Широкине Донецької області і відвідали командно-спостережний пункт.

Як повідомляє в п'ятницю народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка", голова української делегації в ПА НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook, під час візиту делегації на схід України А.Парубій розповів про прийняття в першому читанні закону з протимінної діяльності, а українські військовослужбовці ознайомили Р.Юкнявічене з можливостями проведення робіт з розмінування.

"На КПВВ "Гнутове" нас проінформували про те, що станом на 1 листопада забезпечено пішохідний перехід для 1 млн 200 тис. осіб. Усього за добу, в середньому, здійснюють перехід близько 5 тис. осіб і 1,5 тис. транспортних засобів. Виходить кілька хвилин на людину і до 15 хвилин для авто", - написала парламентарій.

І.Фріз також зазначила, що Р.Юкнявічене в спілкуванні з журналістами зазначила роль України для безпеки Європи та євроатлантичного простору.

Також, за словами нардепа, президент ПА НАТО засудила проведення "фейкових виборів" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей 11 листопада і закликала до їх невизнання.

Крім того, як розповіла І.Фріз, керівники ПА НАТО під час поїздки на Донбас були нагороджені почесними відзнаками українського парламенту і командування операції Об'єднаних сил.

"Під час наради в ВЦА (військово-цивільній адміністрації - ІФ) Донецької області, в м.Маріуполь, окрім обговорення поточних напрямів співпраці, за особистий внесок та розширення діалогу і співпраці між ПА НАТО і Верховною Радою, за підтримку демократичних перетворень в Україні Расу Юкнявічене і голову комітету з питань цивільного виміру безпеки ПА НАТО Андріуса Авізіуса нагородили почесними відзнаками парламенту і командування ООС", - повідомила нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА