21:03 09.11.2018

Екс-начальнику університету повітряних сил Алімпієву знову змінили підозру

2 хв читати
Екс-начальнику університету повітряних сил Алімпієву знову змінили підозру

Екс-начальника Харківського національного університету Повітряних сил (ХНУПС) Збройних сил України Андрія Алімпієва запросили в п'ятницю до військової прокуратури, щоб повідомити про зміну підозри, поінформував його адвокат Максим Журавльов.

"Спеціальна поліція під процесуальним керівництвом військової прокуратури поміняла (інкриміновану - ІФ) статтю з ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) на ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби)", - сказав М.Журавльов агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

На його думку, підозру було змінено за межами правового поля.

"Після того, як НАБУ змінило підозру з ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна) на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), змінилися і терміни слідства: вони скоротилися з року до шести місяців, тобто те, що відбувалося сьогодні, вже було поза термінами досудового розслідування, тобто поза рамками правового поля. Ми повідомили про цю свою правову позицію безпосередньо прокурорам", - сказав М.Журавльов.

Водночас він зазначив, що якщо йому та його підзахисному передадуть матеріали справи для ознайомлення, вони готові з ними ознайомитися і домагатися в суді виправдувального вироку.

Як повідомлялося, 17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба А.Алімпієва. "Військова прокуратура за підозрою в розтраті 2,4 млн грн на користь двох ТОВ під час закупівлі пального затримала начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба генерал-майора Алімпієва А.М. Клопотатимемо про арешт та відсторонення від обійманої посади", - повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

А.Алімпієву було оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

20 листопада Дзержинський райсуд Харкова визначив А.Алімпієву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 1,5 млн грн.

16 січня 2018 року суд продовжив запобіжний захід ще на 30 днів. За кілька днів за А.Алімпієва було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

Раніше А.Алімпієв принципово відмовлявся вносити заставу, стверджуючи, що вважає себе невинуватим у злочинах, які йому інкримінують. Проте його близькі, друзі і товариші по службі збирали необхідну суму.

15 лютого 2018 року адвокат А.Алімпієва М.Журавльов повідомив, що досудове розслідування кримінального провадження передано від військової прокуратури Національному антикорупційному бюро.

16 лютого 2018 року міністр оборони України Степан Полторак представив особовому складу ХНУПС нового виконувача обов’язків начальника вишу Олександра Турінського.

8 листопада 2018 року М.Журавльов повідомив, що НАБУ змінило підозру з ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна) на ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України і досудове слідство у справі передано спеціальній поліції. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА