08:25 10.11.2018

У Житомирській області виявлено товари подвійного використання та військового призначення, які зберігалися з порушенням правил

2 хв читати
У Житомирській області виявлено товари подвійного використання та військового призначення, які зберігалися з порушенням правил

Генпрокуратурою спільно зі Службою безпеки України під час проведення обшуку складських приміщень у Житомирській області виявлено вибухонебезпечні товари військового призначення, які зберігалися з порушенням вимог безпеки, повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.

Санкціонований обшук складських приміщень, розташованих на території Житомирської області, які використовуються суб'єктами господарювання для зберігання майна військового призначення був проведений силовиками під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.185, ч.1 ст.205-1 , ч.3 ст.212, ч.1 ст.263 КК України.

"Під час проведення обшуку в складських приміщеннях виявлено товари подвійного використання та військового призначення, а саме 84 двигуна до танків Т-72 та інше військове майно невстановленого походження серед яких 3494 ящика з капсюлями від патронів до стрілецької зброї (КВ-24 до патрона 7, 62 * 39 і КВ-16 до патрона 5,45 * 39 - 300 млн. штук). Зазначені вибухонебезпечні предмети зберігалися особами з порушенням вимог безпеки в непристосованих приміщеннях, у безпосередній близькості від електророзподільних щитових і високовольтних мереж", сказано в повідомленні на сайті відомства в п'ятницю.

В інформації підкреслюється, що досудовим розслідуванням досліджується протиправна діяльність суб'єктів господарювання, які отримали товари подвійного використання та військового призначення, в результаті фінансово-господарських операцій з підприємствами, що мають ознаки фіктивності.

"Наразі триває комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального злочину походження виявленого майна, а також вирішується питання про його арешт та забезпечення належного зберігання", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА