13:28 10.11.2018

Правоохоронці викрили в систематичній корупції групу посадовців КП "Київтранспарксервіс"

2 хв читати
Правоохоронці викрили в систематичній корупції групу посадовців КП "Київтранспарксервіс"

Співробітники прокуратури, поліції та профільного управління Київської міськдержадміністрації викрили чотирьох посадових осіб комунального підприємства "Київтранспарксервіс", які систематично вимагали та отримували від підприємців неправомірну винагороду за розміщення парковок у Києві.

Як повідомляє в суботу прес-служба прокуратури Києва, спільну спецоперацію з викриття посадових осіб КП "Київтранспарксервіс" проводили співробітники столичної прокуратури, управління захисту економіки Національної поліції Києва та слідчого управління поліції за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА.

Таким чином, викрито та припинено діяльність організованої злочинної групи у складі чотирьох посадових осіб КП, які організували схему системного вимагання та отримання від підприємців неправомірної вигоди за розміщення на території столиці парковок.

Організатор угруповання - головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків "Київтранспарксервісу". Він втягнув у корупційну схему ще двох начальників відділів та фахівців, які безпосередньо займалися оформленням документів на розміщення парковок, узгодженням їх в Управлінні патрульної поліції в Києві, проведенням зустрічей з підприємцями, на яких ті передавали посадовим особам неправомірну вигоду за "послуги".

Слідство встановило, що за оформлення документів і укладання договору на розміщення одного паркувального майданчика учасники злочинної групи вимагали від підприємців від $500 до $700.

У прес-службі поінформували, що 9 листопада під час отримання для себе та інших службових осіб КП частини неправомірної вигоди у сумі 33600 грн було затримано одного з учасників злочинної схеми – головного спеціаліста комерційного відділу із роботи спеціально обладнаних майданчиків КП "Київтранспарксервіс". Раніше він отримав першу частину неправомірної вигоди (14000 грн).

Пізніше було затримано ще трьох учасників групи, зокрема організатора. При цьому одного фігуранта затримали в столичному аеропорту після повернення із зарубіжної поїздки, інших - на території Києва.

Наразі вирішується питання про повідомлення всіх затриманих про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди групою осіб) КК України.

На підставі постанов суду за місцем проживання фігурантів, в автотранспорті, а також в службових приміщеннях КП "Київтранспарксервіс" та Управління патрульної поліції в Києві проведено обшуки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА