15:24 10.11.2018

Туреччина передала п'яти країнам аудіозаписи вбивства Хашоґджі- Ердоган

1 хв читати
Туреччина передала п'яти країнам аудіозаписи вбивства Хашоґджі- Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька влада передала аудіозаписи вбивства саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоґджі Сполученим Штатам, Франції, Німеччині, Британії та Саудівській Аравії, повідомляє в суботу газета "Дейлі сабах".

"Ми передали записи. Ми передали їх Саудівській Аравії, передали Вашингтону, німцям і французам, а також британцям. Вони знають все (про подробиці вбивства журналіста - ІФ), оскільки вони слухали записані діалоги і все, що є на записах", - сказав турецький президент.

При цьому Р. Т. Ердоган зазначив, що Саудівська Аравія володіє інформацією про вбивць журналіста: вони були серед групи з 15 або 18 осіб, які прибули до Туреччини напередодні того, що сталося.

"Безсумнівно, вбивці журналіста серед тих 15 або 18 осіб, і немає необхідності шукати їх десь ще", - наголосив президент Туреччини.

Крім цього, Р. Т. Ердоган заявив, що Ер-Ріяд знає імена вбивць Дж. Хашоґджі, і закликав Саудівську владу до співпраці для розслідування смерті журналіста.

Дж.Хашоґджі зник 2 жовтня під час візиту в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Представники королівства тижнями наполягали на тому, що він залишив консульство живим. Однак 19 жовтня в Ер-Ріяді все-таки визнали, що журналіст був убитий всередині будівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА