19:09 10.11.2018

Макрон і Меркель відкрили пам'ятну дошку на Меморіалі перемир'я 1918 року

1 хв читати
Макрон і Меркель відкрили пам'ятну дошку на Меморіалі перемир'я 1918 року

Урочиста церемонія відкриття нової пам'ятної дошки на Меморіалі Компьєнського перемир'я у французькому департаменті Уаза відбулася в суботу за участю президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель.

"З нагоди сторіччя перемир'я 11 листопада 1918 року пан Емманюель Макрон, президент Французької Республіки, і пані Ангела Меркель, канцлер Федеративної Республіки Німеччини, підтвердили тут значення франко-німецького примирення для блага Європи і світу", - свідчить напис французькою і німецькою мовами на пам'ятній дошці на місці підписання перемир'я у Першій світовій війні.

Нова дошка покликана перегорнути сторінку, яка охарактеризувалася історичним написом на меморіалі: "Тут 11 листопада 1918 року впала злочинна гординя Німецької імперії, переможена вільними народами, які вона намагалася поневолити".

Е.Макрон і А.Меркель поклали вінок до пам'ятника, після хвилини мовчання відвідали копію вагона, в якому в 1918 році було підписано перемир'я. Президент Франції та канцлер Німеччини розписалися в "золотий книзі "Компьєнського музею.

У неділю, 11 листопада, у Франції, на території якої розгорталися основні події Першої світової війни, відбудуться пам'ятні урочистості, на яких очікують понад 60 зарубіжних глав держав і урядів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА