07:36 11.11.2018

У МінТОТ закликали жителів окупованого Донбасу ігнорувати фейкові вибори

2 хв читати
У МінТОТ закликали жителів окупованого Донбасу ігнорувати фейкові вибори

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій закликали громадян України, які живуть на тимчасово непідконтрольних українському уряду Луганській і Донецькій областях, ігнорувати фейкові вибори 11 листопада, повідомила прес-служба МінТОТ.

"Згідно з комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, затверджених резолюцією Ради Безпеки ООН 2202, проведення виборів у окремих районах Донецької і Луганської областей передбачено виключно на місцевому рівні за умови дотримання українського законодавства, відповідних демократичних стандартів ОБСЄ і забезпечення максимальної прозорості", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відомства зазначили, що імплементація Мінських домовленостей покликана відновити конституційний лад України, в якому немає місця незаконним збройним формуванням (НЗФ), керованим кремлівською владою.

"У неділю, 11 листопада 2018 року всупереч резолюції Радбезу ООН і Мінським домовленостям незаконними збройними формуваннями планується проведення псевдовиборів до так званих "органів влади" окремих районів Донецької та Луганської областей, результат яких вже заздалегідь відомий. Проведення таких "виборів" ставить під сумнів загальне, пряме, рівне волевиявлення народу", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, знаходяться в інформаційній ізоляції і відчувають тиск з боку держави-агресора щодо прийняття рішення про участь в нав'язаних незаконних виборах.

Також у повідомленні зазначається, що "МінТОТ звертається з проханням до громадян України, які змушені перебувати в окупації, утриматися від участі в нелегітимних виборах і просить не піддаватися маніпуляціям держави-агресора. Ми сподіваємося, що незламність духу, вірність і відданість загальнолюдським цінностям демократичного світу, допоможе вам зробити вибір на користь миру, якого ми всі прагнемо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА