08:59 11.11.2018

У Києві правоохоронці викрили групу чиновників, які вимагали з підприємців хабарі

2 хв читати
У Києві правоохоронці викрили групу чиновників, які вимагали з підприємців хабарі

У Києві правоохоронці викрили групу осіб, які вимагали хабарі від підприємців за розміщення на території міста паркувальних майданчиків, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Зловмисники вимагали від $ 500 до $ 700 США за оформлення документів на розміщення парковок у Києві", - йдеться в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що група складалася з чотирьох осіб, серед яких два начальника відділів та головні спеціалісти підприємства. Правоохоронці задокументували протиправну діяльність кожного з учасників.

Зокрема, правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця 47,6 тис. грн неправомірної вигоди за розробку, погодження схем організації дорожнього руху з подальшим укладенням договорів на придбання паркувальних талонів і розміщення двох паркувальних майданчиків.

У поліції також зазначили, що 9 листопада при отриманні останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 33,6 тис. грн затримано головний спеціаліст комунального підприємства.

"Ці гроші фігурант надалі мав розподілити між усіма учасниками групи", - підкреслили в прес-службі.

Крім того, одного з фігурантів правоохоронці затримали в столичному аеропорту після повернення із закордонної поїздки, інших - на території столиці.

В інформації прес-служби зазначається, що на підставі постанови суду правоохоронці провели обшуки в службових приміщеннях комунального підприємства та за місцем проживання фігурантів, де вилучили документацію, яка підтверджує протиправну діяльність посадових осіб. Зокрема, слідчі вилучили оригінали і копії схем і договорів на облаштування парковок.

Наразі всі співучасники затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Також їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА