13:30 11.11.2018

Українська сторона ТКГ вимагає позачергового скликання групи у зв'язку з незаконними виборами на непідконтрольній частині Донбасу

2 хв читати

 Українська сторона Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на сході України (ТКГ) рішуче засуджує організацію Російською Федерацією 11 листопада 2018 року т. зв."позачергових виборів" на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, йдеться в заяві української сторони ТКГ.

"Ми вимагаємо негайного скликання позачергового скликання ТКГ і звертаємося до країн-членів нормандського формату з проханням провести спеціальні консультації з вимогою до РФ відмовитися від руйнівних сценаріїв дестабілізації ситуації на Донбасі", – йдеться в тексті заяви, опублікованій на сторінці першого віце-спікера Верховної Ради, представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірини Геращенко в соцмережі Facebook.

У зв'язку з цим, українська сторона ТКГ Тристоронньої контактної групи зазначає, що "результати цих псевдовиборів є юридично нікчемними, не створюють жодних правових наслідків і, отже, не визнаються Україною і цивілізованим світом".

"Ми наголошуємо, що всі причетні до організації незаконних виборів мають нести відповідальність. Ми закликаємо українців в окупації не брати участь в псевдовиборах, ігнорувати їх. Хотіли б також підкреслити, що єдиними легітимними виборами можуть бути ті, що проходитимуть відповідно до законодавства України та стандартів ОБСЄ", – йдеться в заяві.

У документі наголошується, що РФ своїми діями знову "грубо порушила основоположні норми і принципи міжнародного права і законодавство України". "Ігноруючи консолідовану позицію світової спільноти і міжнародних організацій про нелегітимний характер зазначених псевдовиборів і невизнання їх результатів, Кремль свідомо пішов на загострення ситуації на Донбасі. Псевдовибори – це провокація, спрямована на зрив крихкого процесу мирного врегулювання на Донбасі", – заявляє українська сторона ТКГ.

Документ покладає всю відповідальність за руйнівні наслідки так званих позачергових виборів на РФ. "Зі свого боку, Україна і надалі докладатиме зусиль для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на основі Мінських домовленостей", – йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА