13:34 11.11.2018

Австрійського контррозвідника запідозрили в шпигунстві на користь РФ, у відомстві пройшли обшуки

1 хв читати
Австрійського контррозвідника запідозрили в шпигунстві на користь РФ, у відомстві пройшли обшуки

Влада Австрії веде розслідування щодо ще одного підозрюваного в розголошенні державної таємниці російській стороні.

Це, як пише в неділю газета "Кронен цайтунг", співробітник Федерального відомства із захисту конституції і боротьби з тероризмом (контррозвідка).

За інформацією видання, раніше в офісі цього відомства пройшли масштабні обшуки. Крім того, відбулися слідчі заходи за адресою, де зареєстрований підозрюваний.

Згідно з австрійським законодавством, за розголошення інформації, яка становить державну таємницю, загрожує до 10 років позбавлення волі.

9 листопада австрійські ЗМІ повідомили, що колишній офіцер, нині пенсіонер, в період своєї служби в австрійській армії близько 20 років займався шпигунством на користь РФ. Газета "Кронен цайтунг" з посиланням на неназвані джерела зазначила, що відставний полковник отримав за збір розвідданих в цілому близько EUR300 тис.

У зв'язку з затриманням відставного полковника австрійської армії глава МЗС Австрії Карін Кнайсль скасувала заплановану на початок грудня поїздку в РФ. У свою чергу, канцлер Австрії Себастьян Курц зазначив, що "шпигунство неприпустиме і має засуджуватися", а також сказав, що буде обговорювати подальші кроки щодо РФ зі своїми європейськими партнерами.

Зі свого боку МЗС РФ висловило протест у зв'язку з твердженнями влади Австрії про підозру у шпигунстві на користь РФ колишнього полковника австрійської армії і заявило, що ці заяви призвели до ускладнення російсько-австрійських відносин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА