15:45 11.11.2018

За вибухи на арсеналах покарано понад 20 генералів ЗСУ, ніхто не хоче обіймати їхні посади

2 хв читати
За вибухи на арсеналах покарано понад 20 генералів ЗСУ, ніхто не хоче обіймати їхні посади

 Понад 75 військовослужбовців притягнуто до відповідальності через вибухи на складах боєприпасів за останні три роки, заявляє міністр оборони Степан Полторак.

"Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи зі Сватового, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 людей до відповідальності, зокрема – понад 20 генералів", – розповів С.Полторак в інтерв'ю "5 каналу".

Водночас, за його словами, після звільнень і розслідувань наразі на додачу до нестачі коштів для охорони режимних об'єктів з'явилася і проблема нестачі кадрів, які погодилися б взяти на себе відповідальність, усвідомлюючи брак коштів.

"Це призвело до іншої проблеми – зараз ніхто не хоче обіймати ці посади. Чому? Тому що немає хорошого фінансового ресурсу. За сучасних умов забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже складно", – додав міністр.

За словами С.Полторака, станом на 2014 рік більшість арсеналів слід закрити через проблеми з фінансуванням, а відновлення їх усіх – "це шалені гроші".

Як повідомлялося, з 9 по 25 жовтня тривала пожежа і вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району. Через НП було евакуйовано населення з 38 населених пунктів, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

За останні 15 років пожежа на 6-му арсеналі під Ічнею Чернігівської області – це, щонайменше, десятий випадок подібних НП в Україні. Зокрема, 29 жовтня 2015 року сталася пожежа на складі боєприпасів в Сватовому Луганської області, внаслідок надзвичайної події загинули чотири людини: троє військовослужбовців і місцева жителька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА