07:02 13.11.2018

Патрульні, які за допомогою шантажу відібрали у чоловіка авто, постануть перед судом

2 хв читати
Патрульні, які за допомогою шантажу відібрали у чоловіка авто, постануть перед судом

Прокуратура направила до Дзержинського районного суду Харкова обвинувальний акт щодо двох співробітників патрульної поліції, підозрюваних в тому, що вони шантажем відібрали у чоловіка машину і розібрали її на запчастини.

"24-річному в.о. командира патрульної роти інкримінується перевищення службових повноважень, учинене за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.28 ч.3 ст.365 КК України), його 29-річному колезі - пособництво у вчиненні вказаного злочину (ч.5 ст.27 ч.2 ст.28 ч.3 ст.365 КК України) ", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового слідства, підозрюваний дізнався, що у його сусіда марка машини, колір і номерні знаки повністю збігаються з іншим автомобілем, власник якого живе в Києві. Разом з двома колегами він вистежив сусіда, на службовому автомобілі зупинив його Hyundai в малолюдному місці і сказав водієві, що його машина нібито знаходиться в розшуку, а тому її повинні вилучити і помістити на штрафмайданчик. Патрульні погрожували, що чоловік взагалі може залишитися без автомобіля, якщо не заплатить $ 1 тис.

Оскільки у потерпілого не було з собою потрібної суми, поліцейські запропонували йому віддати їм авто разом з ключами і документами і пообіцяли повідомити, де знаходиться машина, тільки після того, як той передасть гроші. Чоловік погодився. Він передав патрульним аванс в 6,5 тис. грн., Після цього поліцейські тривалий час не виходили на зв'язок з потерпілим, але все ж повідомили йому, де знаходиться Hyundaі. Коли чоловік приїхав за машиною, він виявив її повністю розукомплектованою. За даними слідства, збиток потерпілому перевищує 400 тис.грн.

У результаті обшуків, проведених в рамках кримінального провадження, у в.о. командира роти був знайдений сигнальний пістолет, перероблений під відстріл бойових патронів. Зараз поліцейському інкримінується також незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК України).

Відносно третього підозрюваного, 23-річного патрульного інспектора, розслідування проводиться за ч.2 ст.28 ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень, учинене за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зараз він знаходиться в розшуку. За даними слідства, він ховається на території РФ. Суд дав дозвіл на його затримання і обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Наразі всі фігуранти кримінального провадження на вимогу прокуратури відсторонені від займаних посад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА