07:44 13.11.2018

Правоохоронці звільнили 94 особи, які з примусу ОЗУ працювали на сільськогосподарських роботах

2 хв читати
Правоохоронці звільнили 94 особи, які з примусу ОЗУ працювали на сільськогосподарських роботах

В Одеській області правоохоронцями припинено діяльність організованого злочинного угруповання, яке обманом примушувало близько 100 людей до фізичної праці на сільгосппідприємстві, повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.

"Поліція припинила діяльність етнічного міжрегіонального ОЗУ, яке займалося трудовою експлуатацією людей. 13 членів злочинного угруповання затримані. Під час обшуків вилучено зброю, автомобілі, серед них - Mercedes і BMW і мільйон гривень готівкою", - цитує С.Князєва прес-служба Нацполіції України в понеділок увечері.

За його словами, сімейна пара - громадянин Грузії і громадянка України віком 38 років - організували в Одеській області сільгосппідприємство. На ньому кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей, яких обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники.

С.Князєв зазначив, що псевдорекрутинг проводився переважно на залізницях. Підшукували соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату в 450-500 грн на день, житло та харчування.

"Географія пошуку жертв - 22 області та місто Київ. За кожного доставленого "раба" вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у постраждалих відбирали документи і телефони, змушували працювати в поле по 13 годин. Звичайно, про оплату не йшлося. Непокірних били", - сказав глава Нацполіції.

Він додав, що в результаті спецоперації, проведеної співробітниками Управління по боротьбі з торгівлею людьми поліції Києва разом з Департаментом по боротьбі з торгівлею людьми Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Києва, поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони садили в мікроавтобус нових жертв.

"Двох постраждалих доставили в лікарню Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд", - зазначив С.Князєв.

13 членів злочинного угруповання затримані в порядку ст.208 КПК України. Слідчими розпочато кримінальне провадження за ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) КК України. Слідчі дії тривають.

"Чотиримісячна розробка поліцейських - від отримання першої інформації до роботи під прикриттям - успішно реалізована", - підсумував С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА